top of page
maziejistebuklai

SPINTELĖ DARŽELYJE: KAS JOJE TURĖTŲ BŪTI?

Mažylis apsipylė sriuba? Galbūt sušlapo kojines ar išsitepė kelnes? Tai neretai nutinkantys kasdieniai iššūkiai, kurie gali sukelti diskomfortą, jei vaikutis neturi atsarginių drabužių.


Dėl tokių ir panašių situacijų, „Mažieji stebuklai“ darželyje, kiekvienas vaikutis turi ne tik savo spintelę, bet ir papildomą dėžutę, kurioje laikomi visi jo asmeniniai daiktai.


Pirmiausiai rekomenduojame ant visų vaiko daiktų, paliekamų darželyje, užrašyti vaiko vardą.

Tai padės lengviau grąžinti pamestus daiktus savininkui.


BŪKITE PASIRUOŠĘ!

Norėdami būti pasiruošę įvairioms netikėtoms situacijoms, spintelėje būtina pasirūpinti:


  • Vidaus avalynė

Tiek lauko, tiek vidaus avalynė, nešiojama grupėje - be galo svarbi ne tik vaikučio kojytei, jo pusiausvyrai ir vaikščiojimui. Tai ne tik užtikrina saugų vaikščiojimą darželyje, bet ir padeda jam mokytis apsiauti batus pačiam.


Svarbu, kad batukai būtų tinkamu, neslystančiu, kietu padu.

Tad, pasirūpiname tinkamo dydžio, neslidžius bei patogius batukus, jog vaikučio nevaržytų batukai ir būtų patogu juos dėvėti.


  • Sauskelnės

Sauskelnės – neatsiejama patogaus vaiko auginimo dalis.

Ar žinojote, kad tėvai vidutiniškai sunaudoja daugiau nei 7000 vienkartinių sauskelnių, iki kol vaikas išmoksta sėsti ant puoduko?


Jeigu vaikutis jas dar nešioja - tai vienas svarbiausių atributų jo spintelėje!


Dvaro padalinio vadovė, Modesta:


“Nors auklėtojos visuomet praneša apie sauskelnių trukumą, tačiau raginame ir tėvelius prižiūrėti sauskelnių ar kitų daiktų poreikį, jog būtumėme pasiruošę visoms situacijoms!

Juk taip svarbu bendradarbiauti!”



  • Gertuvėlė vandeniui

Gertuvė skatina reguliarų vandens vartojimą, kuris yra labai svarbus kiekvienam mažyliui, siekiant užtikrinti gerą savijautą.


Tinkamas ir vandens buteliukas tvirtu kamštuku, vaikiškas buteliukas ar mėgstama gertuvė. Svarbiausia, kad vanduo nesilietų laisvai.


  • Botai ir lietaus drabužiai

Vos atkeliavus į darželį, prašome atsinešti botus, kadangi dažnai palijus lietučiui ir išėjus į lauką norisi pasitaškyti ir pabėgioti per balas, o užsidėjus botus - mūsų kojytės išliks sausos ir nesušlaps.

Taip pat atkeliavus rudeniui, ar šaltesniam pavasariui, kai rytas būna šaltas, o dieną būna šilta prašome, jog atneštų ir įvairius lauko drabužėlius, jog vaikučiai pernelyg stipriai nesukaistų ir galėtume juos nurengti.


Tuo tarpu, šiuo metu, šaltuoju sezonu svarbu palikti pirštines (šiltas, neperšlampamas), šiltesnę kepurytę, neperšlampamus ir šiltesnius kombinezonus bei batukus.


Nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga!

Kartu su vaikučiais norime taškytis balose, žaisti sniege ir nevaržomai džiaugtis šiuo nuostabiu pasaulį!


  • Kremas nuo saulės

Šiltuoju sezonu svarbu pasirūpinti kremu nuo saulės bei kepurėle, o šaltuoju metų laiku, jei manote, kad to reikia- kremas nuo žvarbaus oro bei balzamas lūpoms.


  • Atsarginių drabužių rinkinys

Darželyje ugdome vaikučių savarankiškumą, mokome tinkamai naudotis stalo įrankiais, daug piešiame, dažome dažais ir mokomės nueiti savarankiškai į tualetą, tačiau retkarčiais „nutinka gyvenimas“.

Būtent dėl to, prašome, jog spintelėje būtų komplektukai drabužėlių (šiltesnių ir vėsesnių), kojinių ir apatinių persirengimui (marškinėliai, kelnės/sijonas, puskelnės/trumpos timpos, apatinis trikotažas ir pan.).


Dvaro padalinio, Mažylių grupės auklėtoja, Žaneta, nori rekomenduoti, jog tėveliai pasirūpintu ne vienu, o keliais vienetais atsarginių drabužių komplektukais. Dienos metu vaikai žaidžia, eksperimentuoja ir pažindinasi su juos supančiu pasauliu, todėl kartais drabužėliai išsitepa daugiau nei vieną kartą per dieną.


Ar jūsų vaikučio spintelėje yra visi šie daiktai?

Pasirūpinę visais šiais daiktais, padėsite savo mažyliui jaustis saugiai, o jis - bus pasiruošęs pažinti pasaulį!

22 peržiūros0 komentarų

Comments


bottom of page